Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

En egen jobbcoach!?

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-11-09 13:44:03

Under föregående vecka kunde jag läsa på arbetsförmedlingens hemsida att de tänker göra en ny upphandling av jobbcoacher för att den upphandling de genomförde tidigare inte håller måttet. Jag anser nog snarare att man måste riva upp de oseriösa kontrakt som finns. Det finns inte en människa som får jobb genom healing...

Jag anser att detta är ett hån mot arbetslösa och det är också ett hån mot alla som seriöst jobbar med arbetsmarknadspolitik. Regeringen tycks ha ett tydligt mål under den här mandatperioden och det är att våra skattemedel ska gå direkt ner i några fås plånböcker. Det här är ett tydligt exempel. Jag anser att pengarna istället skulle gå till den ordinarie verksamheten inom af, de hade behövt pengarna för att utveckla sin verksamhet och till att hitta coatcher med rätt utbildning för att klara jobbet. Tyvärr har jag även här hört att det finns skräckexempel, i tidningen kunde vi för en tid sen läsa om en lycklig 19-årig kille som fått jobb, hans första. Han hade fått 5 dagars utbildning och nu var han färdig för att coatcha andra i arbete. Lyckat!!

Nu väntar vi med spänning för att se hur regeringen tänker när det gäller lotsar? Att det är af som får huvudansvaret verkar redan klart, men hur går det då med upphandlingen? Eller har de kanske hunnit ta tills sig och göra en mer kvarlificerad upphandlig nästa gång. Kanske, den som lever får se.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.