Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Vanilj Panacotta med hallon

MatPosted by Sarita Hotti 2009-11-05 17:50:38

I helgen när vi hade gäster så lagade vi mat, vilket är brukligt. Skillnaden var att vi nu skulle laga maten tillsammans med gäster.

Till efterätt så bestämdes det tidigt att vi skulle laga ngt som vi inte gjort tidigare, så beslutet blev Panacotta. Inget som jag egentligen gillar, men som jag efter detta fick omvärdera. DET VAR SKIT GOTT!!!

Ta en kastrull häll i 5dl grädde, ha i 4 msk strösocker och ta fram en vaniljstång. Ta vaniljstången och skär den längt med, ta en kniv och dra ut fröna genom att lägga vaniljstången på en skärbräda och dra kniven längst med så får du med alla frön...lägg fröna i kastrullen och koka upp. När det kokar dra ner och skjud på svag värme. Rör självklart då och då.... Lägg i resten av stången som kan koka med. Koka i ca 25 minuter. Undertiden lägger du 2 gelatinblad i blöt. När det kokat färdigt, ta ur stängerna, häll i lite Contrau (apelsin likör) låt svalna ngt, krama ur gelatinbladen och lägg i dem. Rör om försiktigt, fördela sedan i 4-5 portionsformar. Servera gärna med kokta hallon och fräsch frukt.