Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Torsdag och redan trött...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-21 18:03:50

som rubriken säger så är jag helt slut och än är inte ens torsdagens göranden gjorda. Konstigt

Den här veckan har varit rätt tuff, tuffa diskussioner i vår ordförande grupp (det är inte alltid som vi tycker lika). Öppet möte i måndags där vi diskuterade socialpolitik, kändes innan som om det var dömt att misslyckas innan mötet ens börjat. Det är ett så brett och komplext ämne att det är svårt att få till en bra diskussion på en timme och trettio minuter. Men jag tycker ändå att diskussionerna var bra och vi hann med många olika områden och kom fram till en hel del utvecklingsområden. Nu känns det som vi är på gång och valplansarbetet har startat.

Jag har varit på möte med Arbetsmarknadsrådet och fick konstaterat att Af aldrig haft så mycket pengar som de har nu, vi fick också redovisat att de inte lyckats göra av med sina pengar för föregående år. Det är ju inte så bra med tanke på hur arbetsmarknadsläget är. Chefen varnade för att det nog blir så i år också, hon behöver verkligen hjälp av näringsliv och kommun för att få tillgång till praktikplatser och lyftjobb! Tänk att en regering kunde kasta så mycket skit på plusjobben och nu kommer de med lyftjobben?? Hur tänkte de nu, eller har de inte tänkt färdigt, eller konstaterar de bara att S hade tänkt och det kanske var klokt!

Nej, hinner inte mer nu. Jag måste iväg till ABF och kvällens öppna möte. Ämnet är integration och jag tror att det kan komma många. Återkommer senare med en rapport om hur tongångarna gick!!