Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Länge sen, skärpning

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-19 11:31:47

Oj, tiden går fort ibland, alldeles för fort. Jag har inte öppnat min egen blogg på flera veckor, ja egentligen mer än en månad är det nog. Nu är det ändå dags för skärpning. Har det då hänt något?? Ja det har ju det.

Den politik som förs på riksplanet gör det inte lätt att leva för de människor som är/varit sjukskrivna. De känner nog idag en stor oro över sin egen framtid. Som tur är kom det klara besked från de rödgröna om att riva upp delar av de regler som Reinfelts regering beslutat om. Det som är rent ut sagt för djävligt är att Husmark-Persson säger att vi behöver pengarna för skattesänkningar. Jo vissa ska ha det bra medans andra inte är värda så mycket.

Ni har väll förhoppningsvis inte heller missat att avregleringen av Apoteken ökade priserna på vanliga läkemedel i genomsnitt med 11%, så gick det med det löftet om att ökad konkurrens är bra för det ger sänkta priser, eller hur var det nu han sa Kd´s gruppledare Göran Hägglund. Jo precis det löftet gav han.

En ny grej som också tillhör samma kategori och det är att nu ska uppkörningarna läggas ut på privata aktörer. Så här är det bara att vänta, så ska ni se att kvalitén säkert ökar, för fokus kommer självklart att vara säkerhet och priset kommer säkert inte heller att öka. Eller vad tror ansvarig minister??

Nej nog för nu, dags för lunch. Den ska intagas på ngn av stadens restauranger...nyårslöftet om att ha med dosa med hemlagat höll en vecka!

/S