Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Rätten till föräldraledighet

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-11-05 13:41:18

Igår kunde vi i hel del press läsa om en funktionsnedsatt man som sökt bistånd enligt Socialtjänstlagen, mannen var bosatt i Eskilstuna. Aftonbladet hade en kort stund en vass rublik riktag mot kommunen där man påpekade att det var dags att vakna, att året är 2009. Vi är faktiskt medvetna om det och det har aldrig varit så att vi inte försått problemet, men problemet är att vi i våra beslut alltid måste luta oss mot lagen. Hur behjärtansvärt det än är så måste vi följa lagen, finns det inte direkt vägledning så kollar vi alltid om det finns rättspraxis.

Jag tycker att detta inte är en genus fråga, vilket radion gärna ville få det till. Utan snarare är det en fråga om rätten att vara förälder oavsett om man är funktionshidrad eller inte. Det är en brist om varken SoL eller Lss tar hänsyn till den rätten. Jag välkomnar en prövning i länsrätten. För övrigt har ingen politiker varit inblandad i ärendet, det har inte lyfts på något biståndsutskott. Beslutet är fattat av tjänstemän som tolkat lagen med hjälp av sakkunnig inom förvaltningen.