Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Ensamkommande barn...

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-11-11 09:42:54

"Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika.”

När man läst ovanstående så får man igen en påminnelse om skillnader i människosyn mellan de olika politiska partierna. För er som inte vet är Vellige moderatstyrt och kommentaren ovan är tagen från kommunens hemsida. Lite längre ner kan man läsa ”Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna cirkus - så här får det inte gå till!" Det är alltså ett privat bolag Attendo som vill öppna ett transitboende för ensamkommande barn i Hököpinge. Att överhuvutaget likna flyktingmottagande för cirkus säger det mesta och behöver knappast kommenteras.

Vellinge är inte en kommun som tar emot flyktingar (vuxna eller familjer). De har valt att inte skriva ett avtal med migrationsverket. Jag kan inte deras demografi, men gissar att den ser ut ungefär som resten av Sverige om vi bortser från storstäderna. Alltså om några år har de arbetskraftsbrist, med en allt äldre befolkning så kanske man ska tänka till ett varv till. Jag är glad och stolt över att många människor som är födda i ett annat land än Sverige väljer att bo i Eskilstuna. Detta gör att vi om ngr årtionden kommer att vara en av Sveriges städer med yngst befolkning!!

Ur integrationsaspekten så skulle jag ändå önska att alla kommuner i Sverige skulle hjälpa till med mottagandet. Integrationen skulle gå så mycket fortare då, då skulle vi slippa ha människor i kö till SFI, i kö till språkpraktik och så vidare…Men det förutsätter att man är en kommun som är välkomnande, vilket jag absolut inte tycker Vellinge är.