Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Blogg...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2013-09-11 10:50:09
påmindes av en journalist här om dagen att jag inte skrivit på mycket länge på min blogg och det stämde. Frågan är varför jag betalar för att ha adressen om jag inte använder den!? Nej, dags för skärpning. Nu kommer jag att bli mycket aktivare. Bara så att ni vet så är Rucklet klart.

Dags att ta tag i detta...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-03-22 16:29:29

Mycket har hänt sen sist, både när det gäller politiken men också Färgmästaren och även en del privat. Gör en väldigt kort resumé, kommer ett längre inlägg med foton så fort jag lyckas hitta kabeln till kameran. Inom partiet händer det väldigt mycket. Vi har tagit våra listor till kommunfullmäktige och jag tycker att vi har många väldigt bra kandidater. Det är en väldigt bra mix av erfarenheter, det är det vi bär med oss som formar och färgar oss, så därför är mixen verkligen viktig! Listorna toppas att Jimmy Jansson och jag är helt säker på att ha kan fortsätta den positiva utveckling som skett och sker i Eskilstuna dagligen.

När det gäller Färgmästaren så har hela personalen varit på en inspirationsresa till London och gått runt i en mängd showrooms för att få idéer och se det senaste. Vi passade också på att roa oss, halva gänget så Musikalen We will Rock You och andra halvan såg Arsenal spela fotboll. Hur trevligt som helst! Saknar ibland att jobba i butikensmiley.

Privat så händer det hela tiden ngt, vi har varit till Prag på sportlovet och bara njutit av vackra byggnader och solen. Saknar solen, nu skulle jag vilja ha vår!

Torsdag och redan trött...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-21 18:03:50

som rubriken säger så är jag helt slut och än är inte ens torsdagens göranden gjorda. Konstigt

Den här veckan har varit rätt tuff, tuffa diskussioner i vår ordförande grupp (det är inte alltid som vi tycker lika). Öppet möte i måndags där vi diskuterade socialpolitik, kändes innan som om det var dömt att misslyckas innan mötet ens börjat. Det är ett så brett och komplext ämne att det är svårt att få till en bra diskussion på en timme och trettio minuter. Men jag tycker ändå att diskussionerna var bra och vi hann med många olika områden och kom fram till en hel del utvecklingsområden. Nu känns det som vi är på gång och valplansarbetet har startat.

Jag har varit på möte med Arbetsmarknadsrådet och fick konstaterat att Af aldrig haft så mycket pengar som de har nu, vi fick också redovisat att de inte lyckats göra av med sina pengar för föregående år. Det är ju inte så bra med tanke på hur arbetsmarknadsläget är. Chefen varnade för att det nog blir så i år också, hon behöver verkligen hjälp av näringsliv och kommun för att få tillgång till praktikplatser och lyftjobb! Tänk att en regering kunde kasta så mycket skit på plusjobben och nu kommer de med lyftjobben?? Hur tänkte de nu, eller har de inte tänkt färdigt, eller konstaterar de bara att S hade tänkt och det kanske var klokt!

Nej, hinner inte mer nu. Jag måste iväg till ABF och kvällens öppna möte. Ämnet är integration och jag tror att det kan komma många. Återkommer senare med en rapport om hur tongångarna gick!!

Länge sen, skärpning

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-19 11:31:47

Oj, tiden går fort ibland, alldeles för fort. Jag har inte öppnat min egen blogg på flera veckor, ja egentligen mer än en månad är det nog. Nu är det ändå dags för skärpning. Har det då hänt något?? Ja det har ju det.

Den politik som förs på riksplanet gör det inte lätt att leva för de människor som är/varit sjukskrivna. De känner nog idag en stor oro över sin egen framtid. Som tur är kom det klara besked från de rödgröna om att riva upp delar av de regler som Reinfelts regering beslutat om. Det som är rent ut sagt för djävligt är att Husmark-Persson säger att vi behöver pengarna för skattesänkningar. Jo vissa ska ha det bra medans andra inte är värda så mycket.

Ni har väll förhoppningsvis inte heller missat att avregleringen av Apoteken ökade priserna på vanliga läkemedel i genomsnitt med 11%, så gick det med det löftet om att ökad konkurrens är bra för det ger sänkta priser, eller hur var det nu han sa Kd´s gruppledare Göran Hägglund. Jo precis det löftet gav han.

En ny grej som också tillhör samma kategori och det är att nu ska uppkörningarna läggas ut på privata aktörer. Så här är det bara att vänta, så ska ni se att kvalitén säkert ökar, för fokus kommer självklart att vara säkerhet och priset kommer säkert inte heller att öka. Eller vad tror ansvarig minister??

Nej nog för nu, dags för lunch. Den ska intagas på ngn av stadens restauranger...nyårslöftet om att ha med dosa med hemlagat höll en vecka!

/S

Min familj

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2009-11-08 15:23:25

Tänkte att jag skulle presentera min familj för er, det är så att jag sen länge tillbaks är tillsammans med Anders. Tror faktiskt att vi hängt ihop mer än tjugo år, eller jag vet att vi har det. För vi firar faktiskt 20 årig förlovningsdag om ngr månader och vi förlovade oss inte det första vi gjorde...efter 5 år eller ngr sådant fick vi vår första son Oskar som är sin pappa upp i dagen. Utseende mässigt och humörmässigt, allt. Året efter fick vi vår andra son, Viktor. Nu fick jag en som är väldigt lik mig, härligt att veta ungefär hur jag sett ut om jag varit kille. Vi behöver oftast inte ens prata med varann för den andre vet ändå. Anders suckar ibland över att vi är så tjuriga!?

Ja ni får gissa vem som är vem, de här ankorna fick vi i present av våra vänner och ja jag tycker att jag kan se vem som liknar vem...

D MC Eskilstuna

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2009-11-06 08:26:41
Tre män, som enligt polisen är medlemmar i Hells Angels i Eskilstuna, riskerar vite på vardera 30 000 kronor. Detta för att de inte lämnat in korrekta årsredovisningar till Bolagsverket, läser man hela artikeln i Ekuriren så förstår man att det inte bara gäller för i år, utan också för ett antal år bakåt i tiden. Det är självklart intressant men det som är intressant är snarare de verksamhetsgrenar som de uppger att de verkar inom. Nämligen handel, bilar och socialkompetens...hm undrar om de är med i momsen?? Tycker nog att polisen och skatteverket ska djupdyka i papiren och se vad som försegår. Saknas det underskrifter av revisorer så pekar det åt ett håll. Sen kan man fundera vidare på vad är social kompetens i deras värld?? Vill inte ens gissa.

Skjuten i benen..

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2009-11-05 18:29:54
En man kommer till Mälarsjukhusets akut med skottskador i båda benen, vad är det för värld vi lever i? Självklart så tror jag inte att man utan vidare blir skjuten, visst är det så att det ligger ngt annat bakom detta dåd. Det är väldigt sällan människor som håller sig inom lagens ramar blir hotade eller skjutna på. Destå viktigare är det att de som eventuellt såg ngt får stöd i att våga vittna! Kriminalitet måste bekämpas och vi måste alla hjälpas åt. VI får alla hjälpas åt i att göra det svårt att vara kriminell i Eskilstuna. Vår stad ska vara en trygg stad för alla att leva och bo i! Källa Ekuriren.

Ny blogg....

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2009-11-03 12:53:58

Jaha, nu känner jag att det verkligen är allvar. Jag har registrerat en egen domän som jag nu kommer att skriva ner mina tankar och funderingar på. Det här känns spännande, jag har ju provbloggat ett par veckor på en gratis sida och hör och häpna jag gillar det. För er som inte besökt min gamla blogg kan jag rekomendera det. www.saritahotti.wordpress.com

Vissa av dem inläggen kommer jag dock att kopiera hit för att jag tycker att dom är för viktiga för att tappas bort!! Håll nu tummarna att jag lär mig detta snabbt, för har man en egen sida så kräver den ett visst underhåll....ja just det. Ska försöka lägga ett par kommentarer per dag iaf.