Sarita´s blogg

Sarita´s blogg

Gott och blandat

Min blogg kommer att fyllas av sådant som är viktigt för mig. Alltså min vardag, politiska ställningstaganden, färgsättning/inredning, Rucklet och en hel del om mat....

Blogg...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2013-09-11 10:50:09
påmindes av en journalist här om dagen att jag inte skrivit på mycket länge på min blogg och det stämde. Frågan är varför jag betalar för att ha adressen om jag inte använder den!? Nej, dags för skärpning. Nu kommer jag att bli mycket aktivare. Bara så att ni vet så är Rucklet klart.

Dags att ta tag i detta...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-03-22 16:29:29

Mycket har hänt sen sist, både när det gäller politiken men också Färgmästaren och även en del privat. Gör en väldigt kort resumé, kommer ett längre inlägg med foton så fort jag lyckas hitta kabeln till kameran. Inom partiet händer det väldigt mycket. Vi har tagit våra listor till kommunfullmäktige och jag tycker att vi har många väldigt bra kandidater. Det är en väldigt bra mix av erfarenheter, det är det vi bär med oss som formar och färgar oss, så därför är mixen verkligen viktig! Listorna toppas att Jimmy Jansson och jag är helt säker på att ha kan fortsätta den positiva utveckling som skett och sker i Eskilstuna dagligen.

När det gäller Färgmästaren så har hela personalen varit på en inspirationsresa till London och gått runt i en mängd showrooms för att få idéer och se det senaste. Vi passade också på att roa oss, halva gänget så Musikalen We will Rock You och andra halvan såg Arsenal spela fotboll. Hur trevligt som helst! Saknar ibland att jobba i butikensmiley.

Privat så händer det hela tiden ngt, vi har varit till Prag på sportlovet och bara njutit av vackra byggnader och solen. Saknar solen, nu skulle jag vilja ha vår!

Torsdag och redan trött...

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-21 18:03:50

som rubriken säger så är jag helt slut och än är inte ens torsdagens göranden gjorda. Konstigt

Den här veckan har varit rätt tuff, tuffa diskussioner i vår ordförande grupp (det är inte alltid som vi tycker lika). Öppet möte i måndags där vi diskuterade socialpolitik, kändes innan som om det var dömt att misslyckas innan mötet ens börjat. Det är ett så brett och komplext ämne att det är svårt att få till en bra diskussion på en timme och trettio minuter. Men jag tycker ändå att diskussionerna var bra och vi hann med många olika områden och kom fram till en hel del utvecklingsområden. Nu känns det som vi är på gång och valplansarbetet har startat.

Jag har varit på möte med Arbetsmarknadsrådet och fick konstaterat att Af aldrig haft så mycket pengar som de har nu, vi fick också redovisat att de inte lyckats göra av med sina pengar för föregående år. Det är ju inte så bra med tanke på hur arbetsmarknadsläget är. Chefen varnade för att det nog blir så i år också, hon behöver verkligen hjälp av näringsliv och kommun för att få tillgång till praktikplatser och lyftjobb! Tänk att en regering kunde kasta så mycket skit på plusjobben och nu kommer de med lyftjobben?? Hur tänkte de nu, eller har de inte tänkt färdigt, eller konstaterar de bara att S hade tänkt och det kanske var klokt!

Nej, hinner inte mer nu. Jag måste iväg till ABF och kvällens öppna möte. Ämnet är integration och jag tror att det kan komma många. Återkommer senare med en rapport om hur tongångarna gick!!

Länge sen, skärpning

Allmänt snackPosted by Sarita Hotti 2010-01-19 11:31:47

Oj, tiden går fort ibland, alldeles för fort. Jag har inte öppnat min egen blogg på flera veckor, ja egentligen mer än en månad är det nog. Nu är det ändå dags för skärpning. Har det då hänt något?? Ja det har ju det.

Den politik som förs på riksplanet gör det inte lätt att leva för de människor som är/varit sjukskrivna. De känner nog idag en stor oro över sin egen framtid. Som tur är kom det klara besked från de rödgröna om att riva upp delar av de regler som Reinfelts regering beslutat om. Det som är rent ut sagt för djävligt är att Husmark-Persson säger att vi behöver pengarna för skattesänkningar. Jo vissa ska ha det bra medans andra inte är värda så mycket.

Ni har väll förhoppningsvis inte heller missat att avregleringen av Apoteken ökade priserna på vanliga läkemedel i genomsnitt med 11%, så gick det med det löftet om att ökad konkurrens är bra för det ger sänkta priser, eller hur var det nu han sa Kd´s gruppledare Göran Hägglund. Jo precis det löftet gav han.

En ny grej som också tillhör samma kategori och det är att nu ska uppkörningarna läggas ut på privata aktörer. Så här är det bara att vänta, så ska ni se att kvalitén säkert ökar, för fokus kommer självklart att vara säkerhet och priset kommer säkert inte heller att öka. Eller vad tror ansvarig minister??

Nej nog för nu, dags för lunch. Den ska intagas på ngn av stadens restauranger...nyårslöftet om att ha med dosa med hemlagat höll en vecka!

/S

Klyftorna ökar...

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-12-08 07:53:06

Att vi får fler i Sverige som inte klarar sin egen försörjning har vi sett de senaste året. Med den politik som förs idag så ökar klyftorna drastiskt. Att de 10% av de rikaste i Sverige ökat sina inkomster under en finanskris med 88% känns nästan omöjligt att fatta, men granskar man det lite så är det där den Moderat ledda regeringen satsar.

För de fattigaste 10% var ökningen 15 %. Och arbetslösa och sjuka halkar efter dramatiskt.

Enligt en ny LO-rapport om inkomstutvecklingen har förvärvsarbetandes inkomster realt ökat med i snitt 3,3% om året under de senaste sex åren. Och det är ingen större skillnad mellan arbetare och tjänstemän. (Snacka om skillnad 3,3% mot 88%)

Men sjuka, arbetslösa och de med sjukersättning (tidigare förtidspension) har bara ökat sina inkomster med i snitt 0,86 % om året under samma period. Studerande har fått i genomsnitt 1,26 % om året.

Så var det med att det ska löna sig att arbeta. Självklart ska man arbeta om man kan, men då måste det finnas en politik i landet som ger fler arbetsplatser!! Att jaga sjukskrivna genom att försämra försäkringen och att jaga arbetslösa genom att försämra arbetslöshetsförsäkringen det ger inte fler jobb.

Coacher...

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-11-26 16:43:33
Idag kom då slutligen beskedet, regeringen tänkt, men frågan är om de tänkt klart. De lägger över ansvaret för flyktingmottagande från kommunerna till Arbetsförmedlingen. Vi som varit med ett tag vet att vi redan idag har en överenskommelse om att Arbetsförmedlingen ska finnas på SFI och vara med och göra individuella utvecklingsplaner, tyvärr har de lyst med sin frånvaro och detta har påtalats för chefen. Så frågan är om nya coacher även ska lösa detta problem precis som de lyckats så bra med andra arbetslösa?? hm ja jag skulle nog föreslå att de tänkte ett varv till.....

4% spärren....

PolitikPosted by Sarita Hotti 2009-11-25 14:40:28

I senaste opinionsmätningen så hade helt plötsligt eller kanske inte plötsligt Centerpartiet närmat sig 4% spärren...det måste väcka en hel del funderingar hos centerpartister. Den senaste tiden händelser påverkar säkert. Hur stora svängningar kan partiet och Maud få ta innan man inser att man inte har väljarnas stöd längre. De funderar säkert på SAAB, Vattenfall, Sonen som är hög chef inom vindkraftverk och inte minst kärnkraftsfrågan...Ja den som lever får se!!!

Att vakna när solen skiner

RuckletPosted by Sarita Hotti 2009-11-21 10:24:20

Vilken härlig morgon, vaknar av att allt är precis tyst, tittar upp och ser att solen skiner. Vad härligt, tänk att man kan sakna den så mycket. Dom sista veckorna har varit väldigt mörka, det har varit grått när man gått iväg på morgonen och mörkt och regnigt när man kommit hem. Fördjävligt helt enkelt.

Idag känns allt mycket bättre, Anders fixade kaffe innan han stack till jobbet och Oskar och jag ska bara njuta av dagen. Det får nog bli en prommis ut i skogen när det är så fint.

Kvällen ska jag tillbringa på Restaurang Flaneur, bröllop. Spännande. Återkommer med mer detaljer....

Next »